Pålægssalater er gode på rugbrød og nogle er også velegnede til at spise på hvidt brød. Dem du kan købe færdiglavede er ofte dyre. Du kan lave dem billigere selv og så samtidig bruge eventuelle rester fra andre måltider.
Grunddressingen er god til småtspisende, da der er godt med både fedt og protein i.
Er der kun normaltspisende på din afdeling, kan du bruge mindre mayonnaise og cremefraiche end i opskriften og til gengæld putte mere kvark/skyr i. På den måde bliver grunddressingen mindre fed.
Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til muligt fyld og lækre kombinationer af fyld i pålægssalater. Det er oplagt at se på, hvilke rester du har i køkkenet fra andre måltider, fx kød, fisk, kartofler eller frisk, kogt, stegt grønt, der kan bruges i en salat.
I måltidshåndbogen finder du opskrifter på en række pålægssalater:
Se denne video og få flere gode idéer til fyld:
Om sommeren kan grunddressingen gøres lidt mere mager ved at skifte mayonnaise ud med rygeost
Har du modtaget mere mad, end beboerne kan spise?
Overvej, om der er noget, der kan bruges til en pålægssalat.