Grunddressing til pålægssalat
Sådan gør du:
- Bland mayonnaise, cremefraiche og kvark/skyr sammen i en skål.
- Smag til med salt, peber og citronsaft
Småtspisende?
Grunddressingen er god til småtspisende, da der er godt med både fedt og protein i.
Er der kun normaltspisende på din afdeling, kan du bruge mindre mayonnaise og cremefraiche end i opskriften og til gengæld putte mere kvark/skyr i. På den måde bliver grunddressingen mindre fed.
Idéer til fyld i pålægssalater
Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til muligt fyld og lækre kombinationer af fyld i pålægssalater. Det er oplagt at se på, hvilke rester du har i køkkenet fra andre måltider, fx kød, fisk, kartofler eller frisk, kogt, stegt grønt, der kan bruges i en salat.
I måltidshåndbogen finder du opskrifter på en række pålægssalater:
- Tunsalat
- Torskerognssalat
- Sildesalat
- Rejesalat med asparges
- Røget makrelsalat
- Røget laksesalat
- Blomkålssalat (OBS: med en anden slags dressing)
- Æggesalat
- Skinkesalat
- Hønsesalat
- Wienersalat
- Grøn kartoffelsalat
- Russisk salat
Se denne video og få flere gode idéer til fyld:
Næringsindhold i grunddressing