Tilsmag: Mellemmåltider

Kage og is

  • Server gerne cremefraiche eller flødeskum til kage.
  • Reven ingefær kan du eventuelt komme i flødeskummen for at friske den op og for at gøre den lidt stærkere.

Ingefær balancerer den fede flødeskum og søde kage.

Is

  • Hakket chokolade eller chokoladecreme kan serveres til is.

Bitterheden fra chokoladen balancerer fedmen fra isen.

Æbleskiver

  • Syltetøj/marmelade og florsukker er rigtig godt til æbleskiver.

Er marmeladen for sød, kan du dryppe lidt citronsaft i for at give friskhed. Det syrlige indslag vil balancere de søde æbleskiver.

 

 

Knækbrød, kiks og grissini

 

  • Smør, ost og marmelader kan du tilbyde til knækbrød og kiks.
  • Spreads og dips kan du servere i skåle for sig sammen med knækbrød og grissini.

Hvis spreaden eller dippen er lidt fed i smagen, kan der justeres med enten citron eller lime for at balancere fedmen.

Opskrifter på spreads

Jordskokkespread

Grøntsagsspread

Bønnespread

Laksespread

Rødbede-æblespread

Ærtespread med citronmelisse

Ærtespread med basilikum

Kartoffelspread

Energidrikke

  • Citron- eller limesaft er godt til søde energidrikke

Visse energidrikke kan virke fede og søde. Smag til med citron- eller limesaft for at balancere energidrikken.

Se idéer til energidrikke her.

Klik her og kig nederst på siden, du kommer til. Der er opskrifter på energidrikke