Spread: Kartoffelspread

Spread er en smørbar blanding, som kan smøres på brødet enten som pålæg eller som tilbehør under eller oven på pålæg.

Kartoffelspread kan smøres på brødet til frokost eller serveres som dip til knækbrød til et mellemmåltid. Server ikke knækbrød og kiks til beboere med tykke/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Skræl kartofler.
  2. Skær dem i grove tern.
  3. Kog kartoffelternene møre i rigeligt saltet vand.
  4. Kom kartofler, hvidløg, mandler (eller valnødder), æbleeddike, vand, olivenolie, skyr og fløde i en foodprocessor.
  5. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Småtspisende?

I denne dressing er der både godt med fedt og protein, som altsammen er godt til småtspisende. Lad de småtspisende få en mindre portion end de normaltspisende.

Er der kun normaltspisende på afdelingen, kan andelen af skyr og fløde reduceres.

Næringsindhold i kartoffelspread

kartoffelspread

farveforklaring