Knækbrød

Knækbrødene kan bruges som del af en frokost med pålægssalat på, eller som mellemmåltid med en dip på. Knækbrød bør dog ikke serveres for beboere med tykke/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Bland alle tørre ingredienser.
  2. Tilsæt vand og olie.
  3. Saml og ælt dejen lidt.
  4. Lad dejen hvile i en halv times tid på køl.
  5. Del dejen i to lige store klumper.
  6. Rul hver dejklump ud mellem to stykker bagepapir, så den udrullede dej passer til bagepladens størrelse.
  7. Fjern det øverste stykke bagepapir.
  8. Skær knækbrødene i en passende størrelse med en kniv.
  9. Pensl med smeltet smør.
  10. Lad pladerne med knækbrød hvile i en halv times tid inden bagning.
  11. Bag knækbrødene i 15-20 minutter ved 180 grader. Bagetiden kan variere efter dejens tykkelse og ovn.
  12. Knækbrødene er færdige, når de er gyldne.

Opbevaring

Knækbrøddene skal opbevares lufttæt – så beholder de sprødheden.

Næringsindhold i knækbrødene

Mindre madspild

Dejen kan fryses, hvis du ikke ønsker at bage alle knækbrød på en gang.

De bagte knækbrød kan holde sig 14 dage i en beholder med låg, sålænge de ikke får luft/fugt.

Har du en lille rest grød fra et morgnmåltid, kan det også godt bruges i denne dej.