Knækbrød
Knækbrødene kan bruges som del af en frokost med pålægssalat på, eller som mellemmåltid med en dip på. Knækbrød bør dog ikke serveres for beboere med tykke/synkebesvær.
Sådan gør du:
- Bland alle tørre ingredienser.
- Tilsæt vand og olie.
- Saml og ælt dejen lidt.
- Lad dejen hvile i en halv times tid på køl.
- Del dejen i to lige store klumper.
- Rul hver dejklump ud mellem to stykker bagepapir, så den udrullede dej passer til bagepladens størrelse.
- Fjern det øverste stykke bagepapir.
- Skær knækbrødene i en passende størrelse med en kniv.
- Pensl med smeltet smør.
- Lad pladerne med knækbrød hvile i en halv times tid inden bagning.
- Bag knækbrødene i 15-20 minutter ved 180 grader. Bagetiden kan variere efter dejens tykkelse og ovn.
- Knækbrødene er færdige, når de er gyldne.
Opbevaring
Knækbrøddene skal opbevares lufttæt – så beholder de sprødheden.
Næringsindhold i knækbrødene
Mindre madspild
Dejen kan fryses, hvis du ikke ønsker at bage alle knækbrød på en gang.
De bagte knækbrød kan holde sig 14 dage i en beholder med låg, sålænge de ikke får luft/fugt.
Har du en lille rest grød fra et morgnmåltid, kan det også godt bruges i denne dej.