Ved hvert måltid er nævnt en række forslag. Du skal typisk vælge 1 af forslagene, for at få dækket måltidets energiprocent.
MORGENMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
Drikkevarer: Skummet-, mini- eller kærnemælk, vand, kaffe og the.
FORMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
FROKOST (25 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
– Hamburgerryg
– Kartoffel
– Leverpostej med rødbede
– Æg
– Rejer
– Sild
– Makrel i tomat
Supplér gerne med grøntsager.
EFTERMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
AFTENSMAD (25 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
Ved hvert måltid er nævnt en række forslag. Du skal typisk vælge 1 af forslagene, for at få dækket måltidets energiprocent.
TIDLIG MORGEN (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
MORGENMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
Drikkevarer: Sødmælk, letmælk, kærnemælk, juice, kaffe, the.
FORMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
FROKOST (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
Drikkevarer: Sødmælk, letmælk, kærnemælk, juice, saft
EFTERMIDDAGS MELLEMMÅLTID ( 10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
AFTENSMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
SEN AFTEN MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)
Samme idéer som nævnt under formiddags mellemmåltid længere oppe på siden.
Print skabelon til dagsmenu, så du selv kan udfylde den for din småtspisende beboer.
Print skabelon til dagsmenu, så du selv kan udfylde den for din beboer med normal appetit
Har du brug for idéer til dagskostforlag til beboere med anden etnisk herkomst eller forskellige typer konsistenser, så findes de i den nationale kosthåndbog.
I kosthåndbogen kan du også læse retningslinjerne for de forskellige kostformer med de korrekte anbefalinger.
I pjecen Kost til småtspisende finder du forslag til mad og måltider til den småtspisende borger.
Find opskriften du søger i måltidshåndbogen afsnit om morgenmad, frokost og mellemmåltider.
Hvis borgeren er visiteret til madservice, kan denne bestille hovedret og biret hos Køkken Syddjurs eller Det Danske Madhus.
I kosthåndbogen kan du læse retningslinjerne for de forskellige kostformer med de korrekte anbefalinger til, hvad borgerne med fordel kan spise.
Har du brug for idéer til dagskostforlag til borgere med anden etnisk herkomst eller forskellige typer konsistenser, så findes de i den nationale kosthåndbog.