Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Æggemuffins: Kylling og grønt

Disse æggemuffins med kylling og grøntsager kan laves på mange forskellige måder. Du kan bruge alle slags rester af kød og grove grøntsager, og du kan smage til med forskellige krydderier.

Sådan gør du:

  1. Skær grøntsagerne fint.
  2. Blancher grøntsagerne i letsaltet vand og afkøl dem.
  3. Skær kyllingebrystet i små stykker.
  4. Pisk æg og mælk sammen.
  5. Rør kyllingebryst, grøntsager, hytteost og mozarella i ægge-mælkeblandingen.
  6. Tilsæt salt samt krydderier efter smag.
  7. Fordel blandingen i 12 smurte forme.
  8. Bag i 10-12 minutter i ovenen ved 180 grader varmluft.

OBS: Til beboere med tykke/synkebesvær skal kyllin og andet kød blendes inden tilberedning.

Småtspisende?

Se Æggemuffins med kylling og fløde for opskrift på en version særligt egnet til småtspisende.

Næringsindhold i æggemuffines med kylling og grøntsager

 

Ingredienser

Der bliver ca. 12 muffins

  • 5 stk. æg
  • 1 dl skummetmælk, økologisk
  • 120 g kyllingebryst, kogt/stegt
  • 170 g blandet groft grønt, letkogt
  • 30 g hytteost 4%
  • 25 g revet mozzarella, økologisk
  • 2 tsk salt

Mindre madspild

Du kan bruge alle slags rester af kød og grove grøntsager i disse æggemuffins.