Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Rabarbergrød

Rabarbergrød kan spises både som topping på en grød, i en trifli eller alene som grød.

Sådan gør du:

Bruger du friske rabarber:

  1. Skær top og bund af rabarberne
  2. Skyl rabarberne
  3. Skær rabarberne i passende små stykker

Bruger du frosne rabarber:

  1. Tø de frosne rabarber op

For både friske og optøede rabarber:

  1. Kom rabarberstykkerne i en gryde med lidt vand i bunden.
  2. Kom sukker, vaniljekorn og stænger i gryden
  3. Læg låg på og bring gryden i kog
  4. Tag derefter låget af.
  5. Kog rabarberne til en passende grød. Det tager 20-30 minutter for friske, 5 minutter for optøede.
  6. Rør undervejs, så grøden ikke brænder på.
  7. Er grøden tynd, så jævn den med lidt kartoffelmel rørt ud i lidt vand. Grøden må herefter ikke koge.
  8. Afkøl grøden og tilsæt evt nonoxal, så grøden ikke giver en snerpende fornemmelse i munden, når beboerne spiser den.
  9. Smag på grøden – er den for syrlig, skal der mere sukker i.
  10. Drys med sukker på toppen af grøden for, at den ikke trækker skind.

Småtspisende?

Serverer du rabarbergrød for småtspisende, er det en god idé at servere den med fløde rørt op med skyr og sukker.

Næringsindhold i rabarbergrød

rabarbergroed

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 1/2 kg friske eller frosne rabarber (500 g)
  • 150 gr sukker, fx rørsukker
  • 1-2 stænger vanilje – flækkes og kornene skrabes ud (30 g)
  • Evt 1 tsk nonoxal (3 g)
  • 1 spsk sukker (14 g)
  • Evt lidt kartoffelmel rørt ud i vand, hvis grøden er tynd og skal jævnes.

Mindre madspild

Rabarbergrød kan holde 1 uge i køleskabet. Grødrester kan også fryses.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli og energidrikke.

Rabarbergrød egner sig ikke til at blive blendet.