I denne håndmadsguide kan du finde inspiration til håndmadder til beboere med almindelig appetit og beboere, der er småtspisende.
Guiden viser dig, hvad der som udgangspunkt hører sammen:
Fiskefilet med rugbrød, remoulade og citron eller mayonnaise, asparges og kaviar/rejer
Marineret sild med rugbrød, karrysalat, kapers, løgringe og hårdkogt æg
Laks, røget eller gravad med franskbrød eller surbrød, dild, asparges eller rævesauce
Kartoffel med rugbrød, røgeost/mayonnaise, rå/ristede løg, løvstikke, dild, persille eller estragon
Leverpostej med rugbrød, sky, ristede champignon, bacon, rødbede eller rå agurk.
En særlig klassiker er: Dyrlægens Natmad: Rugbrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.
Spegepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe og karse
Rullepølse med rugbrød eller franskbrød, sky, løgringe og karse
Hønsesalat med rugbrød eller franskbrød, bacon, ristede champignon og tynde strimler af rød peberfrugt/tomat
Roastbeef med rugbrød, remoulade, pickles, revet peberrod, stegte løg, agurkesalat
Sprængt oksebryst med rugbrød, peberrod(salat) og pickles
Flæskesteg med rugbrød, rødkål, svesker, agurkesalat og flæskesvær
Frikadelle med rugbrød, rødkål, rødbede, agurkesalat, asie og små syltede agurker (cornichoner)
Krammet kål er en nem og lækker måde at lave en topping. Se hvordan her.
Find opskrifter på pålægssalater, som du selv kan lave.
Se her:Pynt til smørrebrød