Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Sparetips

Sparetips – eller gode råd, så maden strækker sig længere

For at strække husholdningspengene længst muligt, er der en række tips du og dine kolleger kan følge:

  • Fyld kun den mængde i skåle og fade ved buffet eller fadservering, som du forventer beboerne kan spise. Du kan hurtigt fylde skålene op, hvis nogen mangler. Den mad, der har været på bordet, kan ikke genanvendes næste dag.
  • Når du pakker maden væk, så sørg for at bruge egnet emballage, så f.eks. kagen eller pålægget i køleskabet ikke bliver tør.
  • Skriv tydelige sedler på rester af mad med indhold og dato, så dine kollegaer kan se, hvad det er, og hvor længe det kan holde sig.
  • Klargør evt. rester fra aftensmåltidet således, at dagvagten næste dag hurtigt kan bruge det som supplement til frokosten
  • Hold orden i køleskabe og frysere, så det er nemt at overskue, hvad I har på lager.
  • Tjek temperaturen i køleskabe og frysere, så maden opbevares ved de korrekte temperaturer.

< Tilbage til forrige side

Mindre madspild

Hvad kan du ellers gøre for at undgå madspild?

Læs gode råd her.

Fornuftigt madtilbud

Hvad er er fornuftigt madtilbud, hvor økonomien kan hænge sammen og beboerne stadig tilbydes lækker mad med valgmuligheder?

Læs forslag til tilbud her.