Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Røget laksesalat

Denne pålægssalat kan også spises af beboere, der ønsker at spise halal.

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddressing til pålægssalat.
  2. Pil laksen fri for evt. skind og pluk den.
  3. Bland laks, peberfrugt, og cornichoner/drueagurk i dressingen.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Pynt med plukket dild.

fiskRøget laksesalat kan også laves i en version, der er egnet til ældre med tygge/synkebesvær.

Sådan gør du:

  1. Lav en portion grunddressing til pålægssalat
  2. Pil laksen fri for evt. skind og pluk den
  3. Blend laksen, peberfrugt, cornichoner/dreuagurker og dild
  4. Tilsæt grunddressing, mens du blender, indtil salaten har en passende konsistens.
  5. Smag til sidst til med salt, peber og citronsaft.

OBS: Pynt ikke salaten med dild til beboere med tykke/synkebesvær.

Næringsindhold i røget laksesalat

roeget-laksesalat

 

 

< Tilbage til forrige side
HalalBlød

Ingredienser

Der bliver til 10 anretninger

  • 1 portion grunddressing
  • 200 g varmrøget laks
  • ½ rød peberfrugt i tern (75 g)
  • ½ gul peberfrugt i tern (75 g)
  • 50 g cornichoner eller drueagurker i tern
  • 1 tsk salt (3 gr)
  • 1 tsk peber  (3 gr)
  • 1 spsk citronsaft ( 5 gr)

Pynt

  • 1 spsk. dild (4 g)

Mindre madspild

Har du modtaget mere mad fra Byens Køkken, end beboerne kan spise?

Overvej om der er noget, der kan gemmes og bruges til en pålægssalat.