Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Tærte: Æg og grønne rester

Til denne opskrift skal du bruge en tærtebund. Du kan enten lave en selv eller købe en færdiglavet.

Tærten kan også spises af beboere, der ønsker at spise halal.

Når du bager tærten, dufter der dejligt fra ovnen. Det kan du bruge til at vække beboernes appetit.

Sådan gør du:

  1. Rør æg med fløde, kvark og sødmælk.
  2. Tilsæt salt og peber.
  3. Find de grønne rester, som I har fra aftensmaden. Det kan fx være kogte kartofler, gulerødder eller blomkål. Grøntsager som salat og agurk egner sig ikke.
  4. Skær de grønne rester i passende stykker.
  5. Bland resterne i æggeblandingen.
  6. Hæld blandingen op i tærtebunden.
  7. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader, indtil den er fast i konsistensen.
  8. Server tærten med klippet purløg på toppen.

Har I småtspisende beboere?

Æggekagen kan gøres både mere energi- og proteinrig til småtspisende beboere.

Sådan gør du:

  1. Udskift noget af sødmælken med ekstra fløde.
  2. Brug skyr i stedet for kvark.

Næringsindhold i tærten

Denne næringsoversigt gælder kun for tærten med æggestand alene. Der er altså ikke medregnet eventuelt grønt fyld. Bruger du grønne rester i tærten, vil næringsindholdet ændrer sig en smule i en mere energifattig retning. Omvendt vil fedt- og proteinindholdet stige, hvis du laver småtspisende-versionen.

 

Mindre madspild

Til denne tærte er det oplagt at bruge grønne rester fra køkkenet. Det kan for eksempel være kogte kartofler eller andre grøntsager, der kan give nyt liv til en lækker tærte.

 

Ingredienser

Der er til 10 små anretninger

  • 1 tærtebund (hjemmelavet eller købt færdiglavet)
  • 8 æg (400 g)
  • 1 dl fløde (100 g)
  • 2 dl sødmælk (200 g)
  • 1,3 dl kvark (130 g)
  • 2 tsk. salt (10 g)
  • 1 tsk peber (3gr)
  • 25 gr smør
  • Evt grønne rester i køkkenet

Pynt

  • ½ bundt purløg (15 gr)