Et godt tip til indkøb er at have forholdsvis standardiserede indkøbslister. På indkøbsportalen kaldes de favoritliste. Sådan en liste gør nemlig indkøb og bestilling af varer langt nemmere og hurtigere.
Selvfølgelig kan der være dage, hvor der er behov for ændringer eller tilføjelser til bestillingen, fx i forbindelse med højtider, fødselsdage og lignende. Langt de fleste dage vil det dog være mange af de samme basisvarer, som du har behov for at bestille hjem.
Der er mulighed for indkøb minimum en gang om ugen, så et godt råd er ikke at købe mere ind end højst nødvendigt.
Se her, hvad der altid er godt at have i køkkenet.
Hvad er det normalt at handle for om måneden? Det er svært at svare på. Der er mange faktorer, der spiller ind alt efter sted, antal beboere mm.
Læs og følg rådene om fællesindkøb og lagerstyring på de andre faneblade her på siden. De indeholder tips og ideer til, hvordan du kan spare penge og mindske madspild.
Der kan være både tid og penge at spare ved at tænke indkøb og forberedelse af mad på tværs af afdelinger/huse.
Bestiller I indkøbsvarer sammen og får dem leveret sammen, betaler I kun ét leveringsgebyr. På den måde kan I spare penge.
Hvis du alligevel skal have gang i gryden eller bage kage, måske endda til lager, så tilbyd at lave/bage en større portion, som kan deles ud på de øvrige afdelinger. Det er en anden mulighed for at hjælpe din kollega og/eller lade opgaverne gå på skift.
Der findes mange gode redskaber og modeller til god lagerstyring. Et godt kendt redskab er den såkaldte FIFO metode (First In First Out).
FIFO-metoden er kort og godt:
Ved nye indkøb/nye varer skal disse med andre ord altid ind bagerst på hylden, og de ting, der står på hylden i forvejen, skubbes frem. Således bruger du altid det, der har stået længst tid på hylden fremfor blot at sætte alt nyt forrest.
Bruger du ikke FIFO-metoden, kan det let ende med en masse varer inderst i skabet, der bliver for gamle og derfor må kasseres.
Der er flere gode råd, som du kan bruge for at spare penge og minimere madspild:
Hos MAD til hver DAG, kan du bestille delkomponenter til det varme måltid og rå brød-/bolledej.
Der er ingredienser, som det er en god idé altid at have i køkkenet. Læs hvilke her.