De fleste nyder selv at kunne tilsætte ekstra smag til deres rugbrødsmad, pålægssalaten eller den lune ret. Den individuelle tilsmagning kan hjælpe med til, at de ældre spiser mere.
Det er derfor en god idé, at du serverer forskellige komponenter til fx smørrebrødet og den lune ret for sig i små skåle eller ved siden af. Så kan dine beboere nemlig selv tilsmage og på den måde have indflydelse på den mad, de skal spise.
For nogle beboere kan det være uoverskueligt med for mange valg. For andre er det mere ligetil. Lige som med servering af maden, om det skal være portionsanrettet eller på fade, så tag udgangspunkt i dine beboere, og hvad der vil og kan fungere hos jer.
Vær opmærksom på, at ikke alle idéer egner sig til beboere med dysfagi (tykke – og/eller synkebesvær).
Når mad skal tilsmages, er det en god idé at have smagskompasset i tankerne. Så er du sikker på, at du kommer hele vejen rundt om grundsmagene.
Friske krydderurter er dejlige som pynt og giver lige et ekstra frisk pust til maden.