Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Fiskebranade

Fiskebranade er en måde, du kan omdanne rester af fisk og kartofler til en velsmagende lun frokostret.

Sådan gør du:

  1. Mos de kogte kartofler med smør.
  2. Kog hvidløgsfeddene møre i mælken ved svag varme og mos dem.
  3. Rør den lune mælk i kartoffelmosen.
  4. Kom hakkede kapers og dild i.
  5. Smag til med citronskal, salt og peber.
  6. Rør mosen glat med olie.
  7. Pluk fisken i grove stykker og vend den i mosen til sidst.
  8. Kom blandingen i en ildfast form/fad.
  9. Drys med rasp og put smørklatter på.
  10. Gratiner branaden i ovnen ved 220 grader i ca 20 min, til den er sprød og gylden.

Næringsindhold i fiskebranade

fiskebranade

 

Ingredienser

Der bliver ca. 8-10 portioner

  • ½ kg kogte kartofler
  • 300 g bagt/stegt fisk (laks, torsk el.lign.)
  • 2 dl mælk
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. smør
  • Olie
  • 1 lille håndfuld kapers
  • Friskhakket dild
  • Revet citronskal, økologisk
  • Salt og peber
  • Rasp og smør

Mindre madspild

Hvis du har fisk og kogte kartofler eller kartoffelmos tilbage fra dagen før, kan du bruge det i denne fiskebranade.