Citronfromage kan både bruges som dessert efter aftensmad eller som et lille sødt mellemmåltid
Sådan gør du:
- Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Smelt husblasen og rør den i citronsaften
- Æggeblommer og sukker puttes i en skål og piskes ”hvidt og skummende”
- Æggehviderne puttes i en anden skål og røres stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
- Fløden puttes i en tredje skål og piskes stiv
- I skål 1, den med sukker og æggeblommer tilsættes citronsaften og husblassen.
- Herefter vendes fløden i. Dette skal gøres stille og roligt og med kærlighed, brug gerne en dejskraber.
- Til sidst vendes æggehviderne i og fromagen puttes i den skål, som den skal spises fra.
- Den sættes på køl indtil den har sat sig/er stivnet og er nu klar til at spise.
Pynt
Pynt gerne med vanilletopping og mynte/citronmelisse-blade inden servering. Eller klassisk med flødeskum og lidt chokoladepynt