Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Citronfromage

citronerCitronfromage kan både bruges som dessert efter aftensmad eller som et lille sødt mellemmåltid

Sådan gør du:

  1. Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Smelt husblasen og rør den i citronsaften
  3. Æggeblommer og sukker puttes i en skål og piskes ”hvidt og skummende”
  4. Æggehviderne puttes i en anden skål og røres stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud.
  5. Fløden puttes i en tredje skål og piskes stiv
  6. I skål 1, den med sukker og æggeblommer tilsættes citronsaften og husblassen.
  7. Herefter vendes fløden i. Dette skal gøres stille og roligt og med kærlighed, brug gerne en dejskraber.
  8. Til sidst vendes æggehviderne i og fromagen puttes i den skål, som den skal spises fra.
  9. Den sættes på køl indtil den har sat sig/er stivnet og er nu klar til at spise.

Pynt

Pynt gerne med vanilletopping og mynte/citronmelisse-blade inden servering. Eller klassisk med flødeskum og lidt chokoladepynt

Næringsindhold i citronfromage

 

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 personer

  • 1,5 dl æggeblommer
  •  300 gram sukker
  •  2 dl æggehvider
  •  3 blade husblas
  •  3 dl fløde
  •  1 dl friskpresset citronsaft (der skal bruges mellem 3 og fire citroner for at få 1 dl saft)
  •  1 dl fløde til pynt

Ikke halalvenlig

Vær opmærksom på, at der er gelatine i denne opskrift, som derfor ikke er halalvenlig.

Mindre madspild

Fromage kan fryses og tøes op igen i køleskab.