Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Anretning

Flot anrettet mad vækker appetitten

Det siger næsten sig selv, at mad, der er anrettet flot og delikat giver større lyst til at spise, end mad der ikke er.

Der kan være særlige hensyn at tage, til beboere, der lider af demens.

Læs mere om måltider til beboere med demens her.

Videoen herunder viser, hvordan du kan vække appetitten hos ældre generelt:

Anretning kan minimere madspild

Hvis du vil reducere madspild, er det en god ide kun at sætte den mad på bordet, som beboerne faktisk kan spise.

Du kan aldrig vide præcis, hvor meget det er, og der skal selvfølgelig være mad nok.

En god rutine kan være at spørge ind til, hvor mange stykker mad, de vil have til frokost eller hvor mange kartofler, de kan spise til aften osv.

Det kan også udspringe af en snak omkring aftenens ret under eftermiddagskaffen; ”I aften skal vi have skinke med grønlangkål, kan du lide det Mona?”

Servering

Her er gode råd om, hvordan du serverer maden bedst for at gøre måltidet til en stjernestund for beboerne.

Gem resterne

Hvordan gemmer du bedst rester fra måltidet, så de kan bruges igen dagen efter?