Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Æbletærte

Æbletærte er en skøn efterårskage.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller køb en færdiglavet.
  2. Skyl og skræl eventuelt æblerne.
  3. Skær æblerne i grove stykker.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  5. Kog æblerne med vand, sukker og vanilje til sukkeret er smeltet. Det tager nogle få minutter.
  6. Riv marcipan på den bagte tærtebund, så det nogenlunde dækker.
  7. Hæld æblerne ud over bunden
  8. Bag tærten med aebler i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
  9. Server tærten afkølet.

Småtspisende?

Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.

Næringsindhold i æbletærte

 

Ingredienser

Der bliver til ca. 10 personer

  • En tærtebund bagt – se opskrift på sød tærtebund
  • 300 g æbler evt uden skræl
  • 50 g sukker
  • 1 citron
  • ½ dl vand
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 stang vanilje (kan udelades)
  • 100 g marcipan

Færdiglavet tærtebund

Husk at du kan købe tærtebunden færdiglavet hos Byens Køkken.

Mindre madspild

Vaniljestangen kan du gemme i en bøtte med sukker, som så vil tage smag af vaniljestangen.