Køkkenet laver mad som du gør derhjemme, vi gør det bare i meget større portioner.
Frikadellerne bliver omhyggeligt vendt på panden, friske citroner presses til citronfromagen og jordbærgrøden bliver kogt med en dejlig duft til følge.
Vi udvikler alle vores retter sammen i hverdagen, og drøfter hver en detalje over gryderne.
For os hos MAD til hver DAG er det vigtigt, at kvalitet og smag er i orden, så måltidet bliver en stjernestund for beboerne. Vi holder fast i de traditionelle retter, men udfordrer også gerne smagsløgene med en ny sovs eller et anderledes tilbehør.
Siden april 2016 har køkkenet MAD til hver DAG haft det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at 30-60% af de indkøbte råvarer er økologiske.
For os handler økologi meget om at gå et par generationer tilbage og huske de gamle dyder, hvor man brugte sin kreativitet og lavede mad af årstidens råvarer. Forestil dig, at vi ikke havde mulighed for at købe alverdens varer i supermarkedet, så ville vi være nødt til at tænke kreativt og fuldt ud udnytte de råvarer, vi kunne skaffe i lokalområdet hver sæson.
Vi oplever også at økologien giver mere madglæde og respekt for råvarerne, fordi alle råvarer ikke er til rådighed hele tiden. Hver måned kommer der nye friske grøntsager, som ikke var der i den forrige.
Det er skønt når vi får sommerens første sprøde rabarber hjem i april, som kan bruges i både det søde og det salte køkken. Eller når de flotte danske kålhoveder er klar til høst i sensommeren, hvor de bliver til gode gammeldags retter fulde af vitaminer og kraft.
Med de 30-60% økologi har køkkenet nået målet som bestyrelsen/kommunerne vedtog tilbage i 2013. Det er en bekostelig affære at omlægge så stor en køkkendrift til økologi, så selvom køkkenet fortsat vil arbejde på at øge økologiprocenten, er det ikke realistisk at komme over de 60% foreløbig.
Dagens varme måltid kan sammensættes på utallige måder ved at kombinere forskellige slags kød, grøntsager, sovse og kartofler/ris/pasta.
Vi forsøger altid at tilnærme diæterne efter fuldkosten, så beboere, der får en særlig diæt, føler de spiser det samme som de andre omkring bordet. Læs mere om diæter her
Fælles for alle retterne er:
Livretter er mad, som du kender den. Gode, klassiske, danske retter, der vækker minder. Fx bøf med bløde løg, flæskesteg og frikadeller.
Livretter er også retter, der stadig er kendte retter, men med et tvist af nyt og uventet.
Det er ikke bare for at være ’moderne’. Vi gør det, fordi vi gerne vil udfordre smagsløgene på en god og kærlig måde. Derfor kan du i vores mad indimellem møde et ekstra pift af krydderurter, skorzonerødder marineret i soja, ratatouille og bulgur. Eller det kan være honningbagte rodfrugter og italiensk tomatsovs.
Kundeservice: Man-tor kl. 8-15 fredag kl. 8-14
Tlf: 7232 2600
Læs mere om MAD til hver DAG på vores hjemmeside