Maden fra madservice kan opvarmes i enten mikrobølgeovn eller i almindelig ovn.
Uanset hvilken metode der vælges er det vigtigt, at inden maden sættes i ovnen, prikkes der hul i folien i alle rum.
Opvarmning i mikrobølgeovn:
Ellers se vejledning på madportionen.
Opvarmning i almindelig ovn:
Ovnen skal ikke være forvarmet.
Efter opvarmning:
Det er vigtigt at maden kommer hurtigt på køl efter at den er leveret og at den opbevares ved højst 5 ℃, af hensyn til madens holdbarhed. Derfor bliver maden leveret af Mad, Måltider & Ernærings chauffører direkte i borgerens køleskab.
Holdbarhed
På hver enkelt portion står der, hvor lang tid maden kan holde sig.
Er sidste anvendelsesdato udløbet, bør maden kasseres.
Hvis borgeren ikke kan nå at spise maden inden anvendelsesdato udløber kan maden med fordel fryses.
I mens maden varmes, er der tid til at dække et pænt bord med tallerkener, glas og bestik.
Hvis det også er muligt at pynte med fx en serviet, lys og blomster, så gør endelig det.
Når borgeren skal spise anbefaler vi, at maden serveres på en tallerken og ikke i bakken da det ser mere indbydende ud og øger appetitten.
MAD, MÅLTIDER & ERNÆRING
Tlf. 72 53 54 60