Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Tilberedning af mad

Maden fra Fælleskøkkenet leveres i pakker med 3, 5 eller 7 portioner og kan tilberedes direkte i emballagen.

Følgende tilberedningsvejledning kan bl.a. anvendes til combisteamer, varmeluftsovn og husholdningsovn. For alle typer opvarmning og metoder gælder det, at personalet skal være opmærksom på, at forberedelsestiderne kan variere. Dette afhængig f.eks. af temperaturer, produkter og størrelser. Derfor anbefales det at I følger jeres institutions egenkontrol, og at I altid bruger et køkkentermometer til opvarmningen.

Se varmevejledning *(+ 10 minuter = Paneret produkter bliver bedre, når de færdig opvarmes uden film på de sidste 10 minutter).

  • Forvarm ovnen
  • Prik hul i folien -undtagen hot-fill poser
  • Stil maden ind i et lag
  • Pas på damp ved åbning af ovn og emballage
Komponenter / Produkt

Dampovn på 100°C

Varmlufts- eller husholdningsovn  på 130°C

Sauce 40 minutter  1 time
Sammenkogt/stuvning 40 minutter  1 time
Suppe 40 minutter  1 time
Kød i skiver                                    (f.eks. oksesteg) 40 minutter 50 minutter
Kød stk.                                            (f.eks. medister) 20 minutter 30 minutter
Kød stk. paneret                            (f.eks. schnitzel)      10 minutter      + *(10 min)         10 minutter         + *(10 min)
Grøntsag kogt 10 minutter 15 minutter
Grøntsag stegt 10 minutter 15 minutter
Fisk dampet 20 minutter 25 minutter
Fisk stegt 10 minutter 15 minutter
Mælkemad 30 minutter 35 minutter
Stegt kartoffel 10 minutter 15 minutter
Gratineret kartoffel 20 minutter 25 minutter
Kartoffelmos 40 minutter 50 minutter
Kartofler, kogte 30 minutter 40 minutter

Tips til opvarmning af maden:

  • Læs om retten skal serveres varm eller kold, på emballagen.
  • Saucen og gryderetter kan opvarmes i en gryde for at sprede madduften.
  • Vi anbefaler, at fisk opvarmes til 62 grader.

Enkeltportioner

– opvarmningsguide til mikroovn og ovn

  • Husk at alle ovne og mikroovne er forskellige, derfor er dette kun en vejledning