Diæter og Kostformer

Fælleskøkkenet følger Sundhedsstyrelsens “anbefalingerne for den danske kostinstitution” – læs mere herunder om diæter og kostformer.

 

  • Ældrekost
    Til raske borgere  med risiko for underernæring.
  • Diabetes
    Til borgere, der har diabetes eller hjerte-kar-sygdomme
  • Småtspisende
    Til småtspisende borgere med en lille appetit
  • Vegetar- og veganerkost
    T
    il borgere der ikke spiser animalske produkter
  • Borgere fra andre kulturer
    Til borgere, der ikke spiser animalske produkter, men spiser fisk og fjerkræ.
  • Kræft
    Til borgere med kræft, med lille appetit og risiko for underernæring.
  • Demens
    Til borgere, der har demens, med og uden risiko for underernæring.
  • Dysfagi
    Til borgere, der har svært ved at tygge og synke
  • Kost efter aftale
    Til borgere, der har specielle behov og hvor der skal tages særligt hensyn.
  • Har borgeren behov for en anden kosttype eller diæt, skal myndigheden, visitator, læger, diætist, ergoterapeuter m.fl., altid være en del af beslutningen.