Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Mad i plejeboliger

Mad i plejeboliger

Når en borger flytter ind på et plejecenter, er der mulighed for at tilkøbe en kostpakke. En kostpakke dækker den enkelte borgers ernæringsmæssige behov og tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Maden til beboerne på Randers kommunes plejehjem tilberedes i et tæt samarbejde mellem plejecentrene og Madservice Kronjylland.

en tallerken med aftensmad

Hvad tilbereder Madservice Kronjylland. 

Ca. 25 % af maden tilberedes af Madservice Kronjylland. Det er primært dele af middagsmaden, som kød, sovs, supper og desserter. Her til kommer mange forskellige diæter og specialkost.

Hver uge er der mulighed for at vælge mellem 12 forskellige menuer.

Hvad tilberedes på plejecentrene?

Alle dagens øvrige måltider (mindst 75 %) tilberedes på de enkelte plejecentre.

Plejecentrene tilbereder tilbehøret til det varme måltid, f.eks. kartofler, kartoffelsalat, kartoffelmos, ris, gulerodssalat, agurkesalat, kogte grøntsager m.m. Der er mulighed for at bestille råt kød, som så tilberedes i køkkenerne på plejecentrene.

Derudover tilberedes tilbehør til supper og desserter som f.eks. flutes, brød, flødeskumspynt, råcreme, kammerjunkere m.m.

Der er stor forskel på de enkelte plejecentre om det varme måltid serveres til middag eller om aftenen.

 

Kostpakken indeholder alle dagens måltider og udvalgte drikkevarer. For at sikre et tilstrækkeligt indtag af mad og væske, fordeles måltiderne på 3 hovedmåltider og 2-5 mellemmåltider efter behov. Kostpakken tager altid udgangspunkt i beboerens behov og ønsker.

  • Drikkevarer tilbydes efter behov og ønske. Der tilbydes fx vand, kaffe, te, mælk, juice, kakao, saft mm. Ved behov for ernæringsdrikke kontaktes områdets ernæringsspecialist.
  • Sodavand, øl og vin serveres ved særlige lejligheder, men kan frit købes af den enkelte beboer ved ønske om dette.
  • Diæter og særlige individuelle ernæringsmæssige behov.
    • Har beboeren behov for en speciel diæt f.eks. på grund af alvorlig sygdom eller udfordringer med at tygge og synke, er dette indeholdt i kostpakken.
    • Har beboeren brug for vejledning i forhold til kostpakken og evt. individuelle ernæringsbehov kan man få hjælp hos ernæringsspecialisten, sygeplejersken eller plejepersonalet på plejecentret.en kop med tud i midten og kniv, gaffel og ske med mad på rundt om

 

 

Inspiration til mellemmåltider kan findes HER

 

en kogebog med ingredienser der stikker ud fra siderne

Madservice Kronjylland

Henvendelse til Madservice Kronjylland kan ske på telefon 8915 8650

Mandag til torsdag mellem kl. 8-15 og fredag mellem kl. 8-14

Eller på mail

madservice.kronjylland@randers.dk

Køkkenet er lukket i weekenden og på helligdage.