Pålæg og lunt
Sådan gør du:
På dagen:
- Ovnen forvarmes til 160 grader varmeluft (170 grader uden varmeluft).
- Tag leverpostejen ud af fryseren og stile den i en bradepande med en lidt vand i bunden af bradepanden (vandbad).
- Sæt bradepanden med den frossen leverpostej i den varme ovn og bage den 1 time og 10 min til den er gylden.
- Tjek kernetemperatur med et stegetermometer, den skal være +75 gr.
Rå frikadellefars
Sådan gør du:
Dag 1:
- Frikadellefarsen tages ud af fryseren og optøes i køleskab. Læg farsen i en bakke, så eventuel kondensvand ikke drypper på øvrige varer i køleskabet.
- Forventet optøningstid: 24 timer.
Dag 2:
- Skulle farsen ikke være helt optøet kan det tages ud ½ time før anvendelse.
- Opvarm en pande og kom lidt smør på til at stege i.
- Frikadeller steges til de er gyldne. Brug evt. en spiseske til at forme frikadellerne.
Brunede kartofler
Blandingen passer til ca. 3 kg kartofler
Fra Byens Køkken leveres der kogte kartofler og karamel til juleanden. Dette blandes sammen i en gryde og varmes ved svag varme og vendes ofte rundt i 20-30 minutter. Alternativt kan det kommes i ovnen i en bradepande ved 180 grader og vendes ofte rundt.