Jo ældre man bliver, jo mindre kan man desværre smage maden. Derfor er det en god ide at stille salt og peber på bordet, da både salt og peber får maden til at smage af mere.
Husk at nogle hellere vil have fin salt end knasende groft salt. Og mange peberkværne kan justeres således, at peberkornene ikke er for grove.
Rødbede, asier og syltede græskar kan du med fordel servere til mange sammenkogte retter. De syltede grøntsager kan være friske elementer til aftensmaden og har kraftig umami smag.
Du kan servere soja til retter med pasta, nudler og ris. Sojaen tilføjer både umami og salt og gør at pastaen, nudlerne og risen kommer til at smage af mere, når det dryppes på.
Krydderurter skylles, afdryppes og hakkes eventuelt inden servering. Det grønne drys giver retten et farvespil, som ser flot ud.
Server gerne krydderurterne i en skål ved siden af.
Til mange smagsfulde retter kan du servere eddiker til. Eddiker som fx æbleeddike og balsamicoeddike balancerer de kraftige smage fra sammenkogte retter og kan også bruges til olie-eddikedressing til salater.
I kogebogen ‘Hvad kan vi friste med? kan du finde inspiration til lette og lækre opskrifter.
Ryst følgende ingredienser sammen:
Smag til med salt og peber