Salte tærtebunde kan bruges til madtærter, der er lækre både til frokost og mellemmåltid.
Sådan gør du:
- Vend de kolde smørterninger sammen med mel, salt og sammenpisket æg.
- Rør dejen med en røremaskine med dejkrog. Kør så lidt, at dejen kun lige samler sig og undgår at blive varm.
- Lad dejen hvile i køleskabet en halv times tid inden udrulning.
- Rul dejen ud på et meldækket bord, så den passer til tærteformen. Vælg en tærteform, der ikke er for tyk. Ellers kan dejen glide ned af kanterne, når den bages.
- Få dejen til at passe i formen.
- Stik dejen med en gaffel for at sikre, at den ikke bages op.
- Sæt tærteformen i køleskab i ½ times tid inden bagning.
- Forbag tærtedejen i 10 minutter i en forvarm ovn ved 200 grader, inden fyldet kommes i. Så bliver bunden nemlig sprød.