Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Suppe: Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe varmer og smager dejligt året rundt.

Sådan gør du:

  1. Skyl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker – stokken af blomkål og broccoli kan også bruges.
  2. Svits løg, hvidløg og grøntsager i en gryde et par minutter.
  3. Tilsæt mælk og fløde og lad grøntsagerne koge, til de er møre.
  4. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber, citron og muskat.

Småtspisende?

Skal fedtprocenten op, kan du erstatte sødmælk med mere fløde. Smag til med skyr for at hæve proteinmængden.

Næringsindhold i grøntsagssuppe

(udregnet med blomkål som ingrediens)

farveforklaring

Mindre madspild

Rester af rå eller kogte kartofler, selleri, persillerod, pastinak, græskar, gulerødder, blomkål og broccoli kan du bruge som ingredienser til suppen.

I tvivl om konsistensen?

Er du i tvivl om, hvordan konsistensen skal være, for at suppen kan bruges som blød kost, kontakt

klinisk diætist Mona Mikkelsen 20466680 eller Jette Thomsen Fabricius 51369565

 

 

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 400 g grøntsager – fx selleri, persillerod, pastinak, græskar, gulerødder, blomkål, broccoli
  • 1 løg i tern 40 g
  • 1 fed hakket hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ l sødmælk
  • ¼ l piskefløde
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • citron – saft af 1 økologisk citron
  • 5 g muskat