Skip to main content

Bliv en del af måltidshåndbogen - læs mere her

Rygeostecreme

Rygeostcremen kan bruges som pålæg, som topping på smørebrød eller som et lille lækkert mellemmåltid serveret til en kiks eller et stykke brød.

Sådan gør du:

  1. Rør rygeost og piskefløde sammen.
  2. Smag til med salt.
  3. Tilsæt evt. hakkede radiser, purløg eller andre grøntsager og krydderurter efter smag.

OBS: Ved servering for beboere med tykke/synkebesvær, bør alle ingredienser blendes fint inden servering.

Småtspisende?

Brug sødmælksrygeost, hvor fedtprocenten er højere.

Næringsindhold i rygeost

Ingredienser

Der bliver 6-8 portioner

  • 2 dl rygeost
  • 2 dl piskefløde
  • Salt

Mindre madspild

Overvej om du kan bruge rester af friske grøntsager som fx radisser, purløg eller andet som fyld i rygeostecremen. Brug fantasien!