Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Risengrød

Risengrød er klassisk spise op til jul – men den smager fantastisk året rundt.

Typisk hører kanelsukker og smørklat til risengrød. Frugtgrød eller anden topping kan dog også godt pifte grøden op.

snemandSådan gør du:

  1. Hæld mælken i en gryde og bring den i kog.
  2. Hæld risengrynene i.
  3. Skru ned, når grøden koger.
  4. Lad grøden simrer i ca 1 time – rør undervejs og hold øje med, at grøden ikke brænder på.
  5. Smag til med salt.

Næringsindhold i risengrød

risengroed

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver ca. 10 små portioner

  • 1 l sødmælk (1000 gr)
  • 90 gr risengryn (ca 2 dl)
  • 1 lille tsk salt (2 gr)

Mindre madspild

Mange elsker risengrød, så lav en større portion, hvis du ved dine beboere er vilde med det.

Eventuelle rester kan bruges til klatkager, risalamande eller andre risdesserter