Skip to main content
Hjerte der vinker

Bliv en del af måltidshåndbogen - læs mere her

Luk denne besked

Rabarbertærte

Rabarbertærte er en skøn forårskage.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller brug en færdiglavet.
  2. Skyl rabarberne og skær top og bund af.
  3. Skær rabarberne i skiver.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  5. Bland rabarberne, sukker, vanilje og kartoffelmel.
  6. Tilsæt non-oxalsyre.
  7. Riv marcipan på den bagte tærtebund, så det nogenlunde dækker.
  8. Hæld rabarberne ud over bunden.
  9. Bag tærten med rabarber i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
  10. Server tærten afkølet.

Småtspisende?

Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.

Næringsindhold i Rabarbertærte

Næringsindhold

Næringsindhold

Måltidshåndbog

Færdiglavet tærtebund

Hvis du ikke har mulighed for at lave en tærtebund selv, kan du købe en færdiglavet hos MAD til hver DAG.

Mindre madspild

Vaniljestangen kan du gemme i en bøtte med sukker, som så vil tage smag af vaniljestangen.

Ingredienser

Der bliver til ca 10 personer

  • En tærtebund bagt – se opskrift på sød tærtebund
  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje (kan udelades)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk non-oxal syre
  • 100 g marcipan