Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Øllebrød med rugbrød

Øllebrød med revet citron- eller appelsinskræl og flødeskum smager skønt.

appelsinerSådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i tern og sæt det i blød i vand i 10 minutter. (Dette kan gøres dagen før.)
  2. Bring brød og vand i kog.
  3. Sigt massen gennem en sigte.
  4. Hæld øl, farin og sukker i.
  5. Kog øllebrøden i ca 10 min – rør undervejs.
  6. Servér flødeskum til – alternativt sødmælk.
  7. Pynt eventuelt med revet skræl af økologisk citron eller appelsin

Øllebrød egner sig godt til småtspisende, når du serverer flødeskum til.

Næringsindhold i øllebrød lavet på rugbrød

Ingredienser

Det bliver ca. 10 portioner

  • 400 gr rugbrød uden kerner
  • ½ l vand
  • 1 mørk hvidtøl (300 gr)
  • 3/4 dl farin (60gr)
  • 1/2 dl sukker (50 gr)
  • 2,5 dl fløde
  • Evt. revet skræl af økologisk citron eller appelsin

Mindre madspild

Du kan bruge rugbrødsrester til at lave øllebrøden med.

Rester af øllebrød kan du bruge i deje til mørke brød eller kager.