Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Kakaokage

Kakaokage er lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.

Sådan gør du: Kagegrunddej

  1. Pisk smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
  3. Vend mel og bagepulver i.

kakaokageTil denne portion kakaokage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til kakaokage, skal du bruge 100 g kakao i stedet for 50 g. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Citronkage eller Kokoskage

Sådan gør du: kakaokage

  1. Vend kakao i grunddejen.
  2. Hæld massen op i en passende bradepande – evt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 180 gr i ca 20-30 minutter.
  4. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen med en kniv.

Sådan gør du: Kakaoglasur

  1. Rør vand, kakao og flormelis sammen i en gryde, som varmes lidt op. Når glasuren opvarmes, størkner den lettere på kagen efterfølgende.
  2. Smør glasuren over kagen, når kagen er afkølet.

Næringsindhold i kakaokagen

kakaokage

 

Ingredienser

Grunddej:
Der er kage til ca. 20 pers. i en hel portion grunddej

  • 1 pakke smør (250 gr) – stuetemperatur
  • 250 gr sukker
  • 4-5 æg (250 gr)
  • 150-250 gr mel alt efter, hvor fugtig en kage, du ønsker.
  • 2 spsk. bagepulver (15 gr)

Særligt for kakaokage:
(passer til en 1/2 portion grunddej)

  • 50 g kakao

Kakaoglasur:

  • 1 spsk vand
  • 2 spsk kakao
  • Flormelis (til den rette konsistens er opnået)

Mindre madspild

Kagerester kan bruges til trifli.

Hæld lidt sherry/portvin henover et stykke kagerest, top med lidt frugtgrød og server med flødeskum.