Jordbærgrød er sommer, sol og blå himmel i Danmark. Grøden kan bruges som topping, i trifli eller alene som jordbærgrød.
Sådan gør du:
Bruger du friske bær:
- Skyl og nip jordbærrene.
Bruger du frosne bær:
- Tø de frosne jordbær op.
Resten gælder for både friske og frosne jordbær:
- Kom bærrene i en gryde med lidt vand i bunden.
- Kog de friske bær i 2-3 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
- Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
- Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
- Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
- Afkøl grøden – den stivner langsomt.
- Smag evt grøden til med citronsaft.
- Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.
Småtspisende?
Skal du serverer grøden for småtspisende, er det en god idé at servere den med lidt fløde rørt med skyr og sukker.