Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Grillede kartoffelbrød

Grillede kartoffelbrød kan du servere som frokostret, som tilbehør til suppe eller som et lille lækkert mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Mos de kogte kartofler.
  2. Vend dem sammen med krydderurter, presset hvidløg, hytteost, lidt olie og salt og peber.
  3. Pensl brødene med resten af olien og rist dem i ovnen ved 250 grader i max 5 min. Hold øje!
  4. Læg blandingen på det ristede brød.
  5. Gratiner brødene i ovnen ved 250 grader, til de er brune og lækre

OBS: Disse brød bør ikke serveres til beboere med tykke/synkebesvær.

Småtspisende?

Til småtspisende ældre kan du tilføje ekstra protein i form af revet ost på toppen og mere hytteost. Tilsæt gerne mere fedt til kartoffelmosen fx i form af smør eller olie.

Du kan også servere brødene med en dip/dressing med høj indhold af protein og fedt – fx skyr blandet op med mayonnaise eller flødeskum.

Ingredienser

Der bliver 8-10 portioner

  • 250 g kogte kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olie
  • 1 dl hakkede krydderurter – friske
  • 250 g hytteost
  • Salt og peber
  • 10 tynde skiver brød

Mindre madspild

Hvis du har kogte kartofler eller kartoffelmos tilbage fra dagen før, kan du med fordel bruge disse til de grillede kartoffelbrød.