Skip to main content
Hjerte der vinker

Bliv en del af måltidshåndbogen - læs mere her

Luk denne besked

Grillede kartoffelbrød

Grillede kartoffelbrød kan du servere som frokostret, som tilbehør til suppe eller som et lille lækkert mellemmåltid.

en mand der dufter til krydderurterSådan gør du:

  1. Mos de kogte kartofler.
  2. Vend dem sammen med krydderurter, presset hvidløg, hytteost, lidt olie og salt og peber.
  3. Pensl brødene med resten af olien og rist dem i ovnen ved 250 grader i max 5 min. Hold øje!
  4. Læg blandingen på det ristede brød.
  5. Gratiner brødene i ovnen ved 250 grader, til de er brune og lækre

OBS: Disse brød bør ikke serveres til beboere med tykke/synkebesvær.

Småtspisende?

Til småtspisende ældre kan du tilføje ekstra protein i form af revet ost på toppen og mere hytteost. Tilsæt gerne mere fedt til kartoffelmosen fx i form af smør eller olie.

Du kan også servere brødene med en dip/dressing med høj indhold af protein og fedt – fx skyr blandet op med mayonnaise eller flødeskum.

Måltidshåndbog

Ingredienser

Der bliver 8-10 portioner

  • 250 g kogte kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olie
  • 1 dl hakkede krydderurter – friske
  • 250 g hytteost
  • Salt og peber
  • 10 tynde skiver brød

Mindre madspild

Hvis du har kogte kartofler eller kartoffelmos tilbage fra dagen før, kan du med fordel bruge disse til de grillede kartoffelbrød.