Brunsviger er smagen af Fyn.
Sådan gør du:
- Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
- Tag gryden af blusset.
- Tilsæt mælk direkte i gryden. Væsken må ikke være mere end fingervarmt.
- Tilsæt æg, kardemomme, sukker og vaniljesukker.
- Smuldr gæren i og rør godt rundt.
- Kom melet i lidt ad gangen, når gæren er opløst.
- Kom dejen i en smurt lille bradepande.
- Lad dejen hæve tildækket i 30-60 minutter.
- Forbered fyldet, mens dejen hæver: Kom ingredienserne til fyldet i en gryde og lad det smelte – det tager kun et par minutter.
- Prik huller i den færdighævede dej med fingrene. Der skal være plads til fyldet.
- Hæld fyldet over dejen og bag i ovnen ved 190 grader i 20 minutter.
- Server kagen afkølet, da man kan brænde sig på den smeltede sukkermasse.
TIP: Prøv at putte revet marcipan i fyldet. Det smager himmelsk.