Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller er et lyspunkt i den kolde tid.

Sådan laver du en wienerdej:

  1. Alt skal være koldt – sæt på køl inden du går i gang.
  2. Bland mælk, sukker, gær og æg sammen.
  3. Tilsæt mel og derefter 50 g smør samt saltet (vigtigt at smør og salt ikke kommer direkte ned i  gæren, da salt nedbryder gær og smør indkapsler det, og det vil derfor ikke få den optimale virkning)
  4. Dejen æltes til den kun lige hænger sammen.
  5. Vej din dej. Halvdelen af det din dej den vejer er det antal gram smør du skal bruge – ca. 500 g smør til 1 kg dej.
  6. Bank din smør i 15×15 cm og kom den oven på din dej og fold den omkring smøren.
  7. Rul din dej ud til 30×60 cm og fold begge sider ind. Børst overskydende mel af.
  8. Dette gør du 2 gange mere og så sætter du dejen på køl.

Borgermestermasse:

  1. Bland det hele sammen, og så får du en borgermestermasse.

Vaniljecreme:

  1. Bland sukker, vanilje, majsstivelse, æg, æggeblommer og 1 dl mælk sammen.
  2. Varm den resterende mælk op.
  3. Hæld blandingen i den varme mælk og pisk til cremen bliver tyk.
  4. Kom på køl.
  5. Pisk piskefløden til skum og vend det i den kolde creme.

Bagning:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Dejen rulle ud i 5 mm tykkelse og skæres ud i 6×6 cm.
  3. Kom lidt borgermestermasse på midten og fold bollerne sammen.
  4. Vendes på en bageplade med bagepapir.
  5. Kom bollerne i den varme ovn og bag dem i 10 min.
  6. Lad dem køle af på en bagerist.

Opbygning:

  1. Pisk piskefløden til skum.
  2. Halver fastelavnsbollerne når de er kølet af.
  3. Kom flødeskum i en sprøjtepose og sprøjt rundt på kanten.
  4. Kom lidt vaniljecreme i midten af bollen og lidt syltetøj ovenpå.
  5. Læg låg på og drys med lidt flormelis.

Ingredienser

Til 12 personer.

Dej:

  • 2 dl letmælk
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 35 g gær
  • 275 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 50 g smør
  • 500 g smør

Borgermestermasse:

  • 50 g smør
  • 50 g marcipan

Vaniljecreme:

  • 5 dl sødmælk
  • 1 helt pasteuriseret æg
  • 120 g pasteuriseret æggeblomme
  • 40 g majsstivelse
  • 70 g sukker
  • 5 g vanilje
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt:

  • 450 g hindbærmarmelade
  • 175 g flormelis
  • 5 dl piskefløde