Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Duft af mad

Brug gryde eller pande for duftens skyld

Duften af mad sætter gang i appetitten, og minder de ældre om, at det snart er spisetid. Derfor er det en god idé, hvis tiden tillader det, at tage et enkelt element ud af det varme måltid og varme det i en gryde eller på en pande.

Kig på rettens forskellige dele og beslut dig for, hvor der er mest “for næsen”. Det kan fx være:

  • Karrysovsen i Boller i karry. Hvis du opvarmer sovsen i en gryde, vil det få køkkenet og spisestuen til at dufte af karry. Har du ekstra tid, kan du eventuelt også riste lidt tør karry på panden.
  • Bløde løg og bacon til Brændende kærlighed. Du kan selv lave bløde løg af et par rå løg. Løg, der står og steger i lidt smør, er selve duften af hjemmelavet mad.
  • Gryderetter så som gullasch eller bankekød kan du opvarme i gryde, så de spreder duft på afdelingen.

Idéer

Har du idéer til, hvad der kan få duften til at sprede sig ekstra meget op til måltidet, så del dem med dine kolleger.

Skriv til hesta@odense.dk

Væk appetitten

Her er andre gode råd til, hvordan du vækker beboernes appetit.