Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Boller med blød skorpe

Nybagte boller dufter og smager skønt både til morgenmad og som mellemmåltid.

Sådan gør du dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Rør de øvrige ingredienser sammen i en røremaskine eller i en skål.
  3. Hold lidt af hvedemelet tilbage, til du har den rette konsistens.
  4. Rør dejen i ca. 10 minutter, til den har samlet sig.
  5. Skålen filmes, og dejen sættes i køleskab til dagen efter.

Sådan gør du dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet. (Den skal gerne være hævet op – ellers lad den stå ude 1 times tid)
  2. Tænd ovnen på 250 grader
  3. Gør bageplade klar med bagepapir
  4. Form bollerne med en ske dyppet i vand, og sæt dem på  pladen med bagepapir.
  5. Dyp skeen i vand mellem hver bolle. Så undgår du, at dejen klistrer til skeen.
  6. Sæt bollerne i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.
  7. Bollerne er færdigbagte, når det lyder hult, når du banker på bunden af dem med en finger.
  8. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
  9. Skær først bollerne over, når de er helt afkølede.

broedEkstra blød skorpe?

Læg film over de let afkølede brød for at gøre skorpen ekstra blød.

Brødene kan også bages med lidt vand i ovnen, fx i en separat bradepande. Det tilfører ekstra fugt til brødene.

Næringsindhold i bollerne

bloede-broed

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver ca. 20 boller

  • 9 dl vand
  • 2 æg eller 1 dl pasteuriserede æg (120 gr) (du kan også bruge en rest yoghurt eller andet mælkeprodukt i stedet for æg)
  • 15 g gær
  • 180 g groft mel, fx grahamsmel
  • 900 – 1200 g alm. hvedemel, fx fint sigtet
  • 2 spsk. salt (24 g)

Du kan regulere mængden af salt – nogle vil synes, at 24 gram er lige i underkanten – prøv evt. med ½ spsk (6g) mere.

Mindre madspild

Frys overskydende boller, og brug dem senere.

Når du skal bruge dem, skal du lade dem tø op, før du sætter dem i ovnene i 5-10 minutter ved 180 grader.

Så smager de som nybagt igen.