Skip to main content
Hjerte der vinker

Bliv en del af måltidshåndbogen - læs mere her

Luk denne besked

Boghvedegrød

Morgenmåltid med grød i en skål

Boghvedegrød er en klassisk fynsk specialitet, der har en dejlig nøddeagtig smag.
Du kan pifte grøden op ved at servere frugtgrød eller en anden topping til.

Sådan gør du:

  1. Hæld mælken i en gryde og bring den i kog.
  2. Hæld boghvedegrynene i.
  3. Skru ned, når grøden koger.
  4. Lad grøden simrer i ca 30 min – rør undervejs.
  5. Smag til med salt.

Til småtspisende kan du servere grøden med en smørklat for at øge energiindholdet.

Næringsindhold i boghvedegrød

næringsoplysningsskema
farveforklaring

Måltidshåndbog

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 1 liter sødmælk (1000 gr)
  • 120 gr boghvede (ca 2,5 dl)
  • 1 lille tsk salt (2 gr)

 

Mindre madspild

Rester af grød kan du bruge i deje til brød eller kager.

Læs mere om, hvor meget en brøddej kan indeholde af fx grød og grøntrester.