Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Boghvedegrød

Boghvedegrød er en klassisk fynsk specialitet, der har en dejlig nøddeagtig smag.
Du kan pifte grøden op ved at servere frugtgrød eller en anden topping til.

Sådan gør du:

  1. Hæld mælken i en gryde og bring den i kog.
  2. Hæld boghvedegrynene i.
  3. Skru ned, når grøden koger.
  4. Lad grøden simrer i ca 30 min – rør undervejs.
  5. Smag til med salt.

Til småtspisende kan du servere grøden med en smørklat for at øge energiindholdet.

Næringsindhold i boghvedegrød

boghvedegroed
farveforklaring

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 1 liter sødmælk (1000 gr)
  • 120 gr boghvede (ca 2,5 dl)
  • 1 lille tsk salt (2 gr)

 

Mindre madspild

Rester af grød kan du bruge i deje til brød eller kager.

Læs mere om, hvor meget en brøddej kan indeholde af fx grød og grøntrester.