Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Æggekage: chorizo/kommenost

Æggekage, der simrer på panden, dufter dejligt og er med til at vække beboernes appetit.

Sådan gør du:

  1. Bland æg med fløde, kvark og sødmælk.
  2. Tilsæt salt og små stykker kommen-ost.
  3. Steg chorizopølsen gylden på panden.
  4. Hæld æggeblandingen over pølsestykkerne.
  5. Bag/steg æggekagen i 10-15 minutter.
  6. Læg gerne et låg over panden, men tag det af og løft lidt op i siderne på æggekagen undervejs og vip ubagt æggemasse ned på panden.
  7. Tag æggekagen af varmen, når den er fast i konsistensen.
  8. Servér æggekagen med hakket persille over.

OBS: Borgere med tykke/synkebesvær skal ikke have serveret æggekagen med pynt. Pølse skal hakkes fint, blendes eller helt udelades.

Har I småtspisende beboere?

Æggekagen kan gøres både mere energi- og proteinrig til småtspisende beboere.

Sådan gør du:

  1. Udskift noget af sødmælken med ekstra fløde.
  2. Brug skyr i stedet for kvark.

Næringsindhold i æggekage med chorizopølse og kommen-ost

Næringsoversigten gælder for æggekagen med chorizopølse og kommen-ost med de ingredienser, der står opført i opskriften.

Vær opmærksom på, at fedt- og proteinindholdet vil stige, hvis du laver versionen til småtspisende.

aeggekage-med-chorizo

farveforklaring

Ingredienser

Der bliver til 10 små frokostanretninger

  • 8 æg (400 g)
  • 1 dl fløde (100 g)
  • 2 dl sødmælk (200 g)
  • 1,3 dl kvark (130 g)
  • 2 tsk. salt (10 g)
  • 60 g finstskåret chorizopølse
  • 40 g kommen-ost i små stykker (svarer til 2 store skiver) – Vesterhavsost eller parmesan kan også bruges.

Pynt

  • 1 spsk. persille (3 g)

Mindre madspild

Til denne æggekage kan du bruge grønne rester fra køkkenet. Det kan for eksempel være kogte kartofler eller andre grøntsager, der kan få nyt liv i en lækker æggekage.