Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Duft, råvarer og kvalitet

Kulinarisk kvalitet og friske råvarer i sæson

Madens duft, udseende, smag, konsistens og brugen af friske råvarer er afgørende for en god madoplevelse. Derfor laver vi maden ud fra det princip, at det skal appellere til sanserne ved at være velsmagende, velduftende og indbydende.

Flere hovedretter og biretter at vælge imellem

Hver dag kan de ældre vælge mellem flere hovedretter og biretter fra Favrskov Mad.

Maden er produceret fra bunden, hvorfor der kan være små variationer i frikadellerne eller gryderetten, alt efter hvilke råvarer, vi har til rådighed. Vi smager maden til, så vi er sikre på, at det der kommer ud, er lækkert og lige til at sætte tænderne i.

Livretter

Livretter er mad, som vi kender – gode, klassiske, danske retter, der vækker minder. Fx bøf med bløde løg, flæskesteg og frikadeller.

Livretter er også retter, der stadig er kendte retter, men med et tvist.

Brug gryde eller pande for duftens skyld

Duften af mad sætter gang i appetitten og minder de ældre om, at det snart er spisetid. Derfor er det en god idé, hvis tiden tillader det, at tage et enkelt element ud af det varme måltid og varme det i en gryde eller på en pande.

Kig på rettens forskellige dele og beslut dig for, hvor der er mest “for næsen”. Det kan fx være:

  • Karrysovsen i Boller i karry. Hvis du opvarmer sovsen i en gryde, vil det få køkkenet og spisestuen til at dufte af karry. Har du ekstra tid, kan du eventuelt også riste lidt tør karry på panden.
  • Bløde løg og bacon til brændende kærlighed. Du kan selv lave bløde løg af et par rå løg. Løg, der står og steger i lidt smør, er selve duften af hjemmelavet mad.
  • Gryderetter så som gullasch kan du opvarme i gryde, så de spreder duft på afdelingen.

 

Idéer

Har du idéer til, hvad der kan få duften til at sprede sig ekstra meget op til måltidet, så del dem med dine kolleger ved at sende en mail til miani@favrskov.dk

Væk appetitten

Her er andre gode råd til, hvordan du vækker beboernes appetit.

Hvad kan vi friste med?

Find mere inspiration i kogebogen  ‘Hvad kan vi friste med?

Favrskov Mad

Tlf.: 89 64 12 62