Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Måltidsfordeling

Fælleskøkkenet laver mad efter anbefalingerne fra den danske institutionskost. Det betyder at hovedmåltidet, den varme ret, er udregnet på baggrund af måltidsfordelingen. Måltidsfordelingen varierer når der er tale om småtspisende.

En klassisk måltidsfordeling for en normalspisende borger
3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider

Fordeling af den daglige energiindtagelse
Morgen:        20-25%
Frokost:        20- 25%
Aften:            25-30%
2 – 3 Mellemmåltider: 5-10%

Småtspisende

Måltidsfordelingen til småtspisende øges  med 6 – 8 mindre og energitætte måltider per døgn.

Læs mere om måltidsfordelingen her.

læs mere om ernæringsprincipperne for ældre her

  • Hvis borgeren ikke er vant til at spise mellemmåltider tilpasses det efter den enkelte.
  • ved underernæring kan mellemmåltiderne være et godt redskab i forbindelse med at hjælpe borgeren til vægtøgning.

Læs mere om Anbefalingerne for den danske institutionskost