Anretning og servering
Fælleskøkkenet anbefaler, at der varieres imellem forskellige serveringsmetoder:
- Fadservering på morgenbordet.
- Morgenmadsbuffet.
- Tallerkenanretning i spisestue.
- Tallerkenanretning – hvis borgeren har lyst til at indtage morgenmaden privat.
- Lav brunch til fødselsdag eller i weekenden.
Fælleskøkkenet anbefaler:
Veksel imellem serveringsmetoderne, så borgerne oplever variation i hverdagen.
- fadservering, når borgeren selv kan, og for at opretholde kroppens fysiske kunnen.
- tilbehør og det sidst pift skal også være en valgmulighed.
- pålægsanretning uden pynt.
- lav tilbehør som borgerne selv kan vælge.
- pålægsanretning med pynt.
- lav flotte håndmadder og smørrebrød med pynt.
Fælleskøkkenet anbefaler at variere imellem de forskellige serveringsforslag.
Fællesspisning
- Fadservering – når borgeren selv kan, og for at opretholde fysisk kunnen. Tilbehør og det sidste pift skal også være en valgmulighed
- Tallerkenanretning ved fællesspisning. Det kan opleves som at være på restaurant og at der kredses lidt ekstra.
Mad i egen bolig
- Tallerkenanretning til borgeren der har lyst til at spise hos sig selv
- husk at varme tallerkenen, så maden ikke opleves kold.
Fælleskøkkenet anbefaler, at der varieres imellem de forskellige serveringsmetoder:
- Fadservering – når borgeren selv kan, og for opretholdelse af fysisk kunnen.
- Tallerkenanretning – hvis borgeren ikke selv kan.
- en tallerkenanretning kan også opleves som at gå på café, hvor man oplever en ekstra service.
- Mellemmåltiderne svinger meget i karakter og derfor kan en kop varm kakao med flødeskum, et stykke chokolade eller frugt også serveres i borgerens private rum.