Husk – maden skal opbevares i køleskabet ved max 5 grader
Maden tilberedes efter de til enhver tid gældende krav i bekendtgørelsen om levnedsmiddelfremstilling samt anbefalinger for institutionskost fra Fødevaredirektoratet.
Maden opbevares portionsvis i miljøvenlig plastemballage godkendt til levnedsmidler. Emballagen lukkes med lufttæt plastfilm eller lufttætte poser. På den måde bevares næringsstoffer, vitaminer, smag og udseende bedst muligt. Der tages iltrestprøve af samtlige retter.
Maden kontrolleres dagligt af folkene i produktionskøkkenet. Fødevaredirektoratet foretager løbende kontrol med maden.
Maden er deklareret med etiket. På etiketten er der påført rettens navn, spisedag og sidste holdbarhedsdato. Modtagerkøkkenet har oplysninger om hvilke ingredienser retterne indeholder.
Filmen/posen må ikke beskadiges. Ved eventuel åbning skal maden spises senest dagen efter åbningen.
Holdbarhedsdato skal overholdes.
Mad bliver først til ernæring og gør gavn, når den ender i maven.
Derfor er det vigtigt som pleje-og køkkenpersonale at have fokus på hele processen fra tilberedning til tom tallerken.
Dejlig mad kan blive ødelagt at for lang tid i ovnen og en kedelig sovs kan piftes op med lidt fløde og krydderier.
Vores bøn til dig-
Smag og kik på maden før den serveres. På den måde følges Det gode måltid til dørs.