Kosten som vi leverer skal bevare beboernes sundhedstilstand og ernæringstilstand samt give livskvalitet. Målet er glade og tilfredse borgere.
Øllebrød, havregrød, morgenmadsprodukter og surmælksprodukter.
Rugbrød, franskbrød med ost, pålæg, smør og marmelade.
På søndage og helligdage tilbyder vi også rundstykker i stedet for franskbrød.
Der er mulighed for at få et kogt æg – spørg i køkkenet.
Drikkevarer: Juice, mælk, kaffe og the. I samarbejde med køkkenet kan der tilbydes smoothies
Husk– det er en god ide at variere morgenmaden. I samarbejde med køkkenet kan der laves scrambled eggs og bacon, brunch, eller pandekager.
Maden er lavet af friske råvarer, der overholder de krav der er til fremstilling af mad. Madplanerne tilrettelægges sådan, at maden for en uge er varieret, og der skal tages højde for traditioner, der knytter sig til særlige dage året igennem. Maden fremstilles i produktionskøkkenet og nedkøles straks efter fremstillingen.
Den varme mad er dagens hovedmåltid og består af en hovedret samt en bi-ret eller en dessert. Hovedretter veksler mellem forskellige kød-, fjerkræ- og fiskeretter. Hvis borgeren ikke spiser fisk eller indmad, tilbydes en anden ret. Vi serverer forskellige kartofler, pasta eller ris til kødet, samt kogte grøntsager eller råkost.
Biretten kan være en forret som suppe eller en dessert som frugtgrød.
En varm suppe eller eksempelvis tarteletter serveres før hovedretten.
Drikkevarer: Vand, mælk.
Kosten som vi serverer, skal bevare beboernes sundhedstilstand og ernæringstilstand samt give livskvalitet. Målet er glade og tilfredse borgere.
Det kolde bord kan serveres til frokost eller aften.
Der tilbydes:
Halve rugbrød smurt med smør, tre slags pålæg og pynt.
Franskbrød med ost.
Alternativt serverer vi pålægsfade, hvor beboerne selv smører madderne i stedet for smurt brød.
Minimum tre gange om ugen serverer vi en lun ret eller suppe, som erstatter en ½ rugbrød.
Drikkevarer: Vand, Mælk, saft og the.
Husk det er muligt for køkkenet i samarbejde med plejepersonalet at grille, lave forskelligt mad i de enkelte bo-enheder eller afprøve nye retter. Spørg borgeren om der er særlige præferencer for pålæg eller lune retter
Maden skal passe til den enkelte borger og deres funktionsniveau. Ved behov for specialkost
Mellemmåltider er vigtige og kan for nogle borgere dække halvdelen af deres energibehov på en dag. Husk derfor at gøre det lækkert og indbydende.
Forslag til mellemmåltider:
Drikkevarer: kaffe, the, proteindrik, mælk, saft, juice, kakaomælk. Der tilbydes kaffefløde til kaffen.
Tal med køkkenpersonalet på dit ældrecenter, hvis du har ideer eller ønsker til mellemmåltidet.
Eftermiddagskaffe og aftenkaffe.
Prøv så vidt muligt at variere dagens ”kaffe måltider”. Både i løbet af ugen, men også i løbet af dagen.
Server ikke altid den samme kage eller småkage til eftermiddag og aften.
Det gode måltid
Det Gode måltid i Rebild kommune er et tværfagligt samarbejde mellem Center Pleje Omsorg og Center Sundhed Kultur og Fritid.
Målet er at få mere fokus på måltidet, maden og ernæring
Måltidshåndbogen skal skabe en fælles forståelsesramme omkring Det gode måltid, for alle som arbejder på kommunens ældrecentre.