De fysiske og sociale rammer om måltidet har betydning for borgerens livskvalitet, sundhed og ernæringstilstand.
På plejecentrene fungerer medarbejderne som måltidsværter og har den pædagogiske opgave med at skabe rammerne om et godt og hyggeligt måltid. Der er særligt fokus på nærvær og omsorg, god stemning, inddragelse, borddækning og anretning. Mærkedagskassen bruges som et redskab til at vække minder og igangsætte gode samtaler og historiefortællinger.
Der er mulighed for at deltage i aktiviteter omkring måltidet og dette kan være med til at skabe glæde og understøtte et aktivt liv.
Der er fokus på måltidet, f.eks. ved at tale med borgeren om maden, ved at spørge ind til præferencer omkring anretning og servering, og ved at støtte borgeren med at bestille varer.
Samvær og fællesskab kan øge livskvaliteten. Derfor skabes der muligheder for at dele måltidet med andre. Borgere og pårørende er velkomne til at spise i caféerne tilknyttet plejecentrene.
Læs mere om gode måltider for mennesker med demens HER
HER kan du finde gode ideer omkring:
Du finder en bestillingsformular nederst på hjemmesiden
Du kan også kontakte Lise Fuhr Frandsen på 2148 3883 eller lise.fuhr.frandsen@randers.dk