Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Pandekager og klatkager

Pandekager:

  1. Ryst bakken med pandekagedej. Åben forsigtigt filmen i det ene hjørne, så du kan hælde dejen ud på panden.
  2. Opvarm en pande. Smelt lidt smør på den varme pande, hvorefter dejen hældes på i en mængde, der fylder hele panden.
  3. Når dejen er stivnet, vendes pandekagen.
  4. Når pandekagen er færdig, kan den foldes i en trekant og anrettes på en tallerken.
  5. Serveres fx med sukker, marmelade eller is.

Se printvenlig version af vejledningen med billeder her eller se videovejledning herunder.

Klatkager

  1. Filmen fjernes og dejen røres sammen med en ske.
  2. Varm en pande op. Smelt lidt smør på den varme pande. Sæt derefter klatkagedejen på panden med en ske. Brug 1-2 spsk. dej efter hvor stor en klatkage, der ønskes.
  3. Når dejen er stivnet, vendes klatkagen.
  4. Når klatkagerne er gyldne på begge sider er de færdige.
  5. Herefter tages de af panden.

Anret fx på en tallerken og servér med sukker, marmelade eller sirup.

Se printvenlig version af vejledningen med billeder her eller se videovejledning herunder.

< Tilbage til forrige side

Inddrag beboerne

Inddrag beboerne. Når I skal have pandekager, skal pandekagerne steges, der skal brygges kaffe og dækkes bord.

Læs mere her om inddragelse.